junij, 2022

10jun17:0022:002. gala vinski večer SvičinaVinski dogodek na grajskem dvorišču

O dogodku

Spoštovane dame in gospodje,
dragi ljubitelji Svečine! Svečinske vinogradniške kmetije vas vabijo na grajsko dvorišče gradu Svečina na nepozabno razvajanje vaših brbončic, za kar bo poskrbelo 12 odličnih vinogradniških kmetij iz Svečine z izbranimi vrhunskimi vini. Vinu bomo dodali kulinarično zgodbo, ki bo iz lokalnih sestavin, s pridihom sezonskosti skozi ves večer ponujala sveže pripravljene jedi. Za vstop v prijeten večer v dobri družbi, ob rujni svečinski vinski kapljici in hrani bo poskrbljeno tudi za harmonično božanje vaših ušes in duše. Ta naloga bo pripadala Darji Švajger in pianistu Jaki Puciharju ter v nadaljevanju večera, ko se bomo že spogledovali z zvezdami na nebu, skupina Jeannette.

2. gala vinsko kulinarični večer bo izveden v vsakem vremenu. Svečina je idilična vasica v osrčju Slovenskih goric, ki se ponaša s številnimi unikatnimi posebnostmi. Mnoge med njimi so prepoznane širom po svetu, najsi bo to znamenito srce med vinogradi, ki riše pot slovenske vinske ceste in jo povezuje z avstrijsko, ali izjemni ljudje in navdihujoče zgodbe, ki jih piše tukajšnje življenje. Delček naših zgodb in nas samih želimo deliti tudi z vami, v prav posebnem večeru, namenjenem posebnim ljudem. 
Zatorej, vljudno vabljeni v Svečino! 

O vseh aktualnih informacijah in morebitnih spremembah, povezanih z dogodkom, vas bomo sproti obveščali. 

Spremljajte nas na: Visit Svečina

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.

Vstopnice za dogodek so v predprodaji na vseh prodajnih mestih Eventim.Če želite pogledati, kako smo se imeli v letu 2019, si lahko ogledate video dogodka.

In zakaj Svičina?
»Witschein« v nemščini, Svičina – v zgodovinskih zapisih med 1197 in 1269.
Ime bolj uporabljeno v letu 1269, kar je natanko 750 let od leta, ko smo izvedli 1. gala vinski večer.Za dodatne informacije nas kontaktirajte. 
Organizator dogodka v imenu vinogradniških kmetij: ZIP, Maribor; kontaktna oseba: Janja Viher, janja.viher@zipiie.eu, 00386 31 669 949.

Več

Kdaj

(Petek) 17:00 - 22:00

Location

Svečina